Vad är bäst?

Här är vår fina köksbänk. Ny skärbräda i tjock ek och en mortel har fått sin plats. 
Vi har precis lärt oss vad man inte ska ha i kylskåpet och därför har vi gjort en plats för alla grönsaker. Visst är det fint att han fräscha tomater, lökar osv framme. 
Läs nedan så får ni med veta vad som är bäst för maten!


Banan
Bananer ska aldrig förvaras i kylskåp, fruktköttet förblir hårt och skalet missfärgat. 

Gurka
Gurkan är känslig för både höga och låga temperaturer och kan lätt få köldskador, blir vattnig eller mjuk. 

Avokado
Mogen avokado kan förvaras i kylskåp för längre hållbarhet. Däremot hindras omogen avokado från att mogna i kylskåpet – det gröna köttet får bruna fläckar.

Bröd
Bröd ska förvaras i rumstemperatur, inte i kylskåp där det blir smuligt och torrt.

Lök, rödlök och vitlök
Fukten i en kyl kommer så småningom göra din lök mjuk och dålig. Vitlöken kommer små småningom börja växa i kylskåpet. Klyftorna kan också bli sega och mögliga, så det är bäst att hålla dem på en sval, torr plats.

Potatis
Om potatisen är för länge i kylskåpet blir den lätt grynig och söt, vilket beror på att stärkelsen förvandlats till socker. Potatisen ska i stället förvaras i en papperspåse, på ett svalt, torrt och mörkt ställe. Lagras potatis för ljust bildas det giftiga ämnet solanin och den får gröna fläckar.

Tomat
Tomaterna tappar smak och blir lätt mjölig i kylskåpet. Förvara tomaterna i en korg eller skål i köket i stället. 

Hitta mer tips här

Allmänt, Tips | |
Upp