Öl och nya vänner

Vaknade upp i Sapa i en 90 säng tillsammans med Simon. Vi sov med 2 täcken och tätt tätt ihop för att inte frysa på vårt iskalla rum. Tur vi har varandra!


Idag (måndagen den 18) skulle vi åka tillbaka till Ha Noi för att förbereda oss inför HaLong Bay som va vår nästa destination. 

Vi bestämde oss för att åka en sovbuss denna gången eftersom vi ville ifrån Sapa och orkade inte vänta på nattåget. 

Bussen kom och hämtade oss vid 07:30 och vi va framme i Ha Noi 6h senare. Bussresan gick fantastiskt bra tack vare bra podcast och lite sömn. Ska även tillägga att resan kostade 100kr så man får inte klaga haha..


Väl framme i Ha Noi hittade vi till vårt hotell. Vi hade hittat en great deal på booking.com där vi klickade hem ett lyxhotell för lite mer än 100kr/person för 1 natt. Vi kände att vi va i behov av lite lyx nu när vi hade fått stå ut med nattåg, iskallt hotellrum och sovbuss... JA! Det va vi värda. Och oj så fint de va. Rosor överallt och kaniner på sängen haha.. men framförallt varmvatten i duschen. För en backpacker är det fantastiskt att hitta dessa guldkorn. 


Vi begav oss ut på en liten vandring igenom stan. Vi testade phosoppa och som jag förväntade mig så gillade jag inte de, men Simon, ja han gillar ju allt haha. 

Vi tog oss sen en ölrunda. Vi ölade här och där tills vi kom till en mat och öl-gata. Här trycktes menyerna upp i våra ansikten bokstavligt talat. Alla är så galna, nästan värre än Turkiet haha.. 


Vi hamnade tillslut på en pub som heter "Local". Här samlades massa av olika nationaliteter och ungdomar. Alla sjöng och stämningen va på topp. Jag och Simon bestämde oss för att beställa in en buket, alltså en hink med massa sprit i. Vi hittade 4 nya vänner. Vi hängde runt med dessa härliga människor resten av kvällen. Vi va överallt och ingenstans på den korta utekvällen vi fick. Barerna stängde typ 00:00?? Så tråkigt men ändå hade vi så kul! 


Nästa dag va mindre rolig när klockan ringde 06:30 för utflykt till HaLong Bay..


(null)

(null)
(null)

(null)

(null)

(null) (null)

(null) (null)

(null)

(null)

Asien backpacking | |
Upp